ONZE EIGEN WERKPLAATS

Bouw jij ook mee aan onze nieuwe, eigen sociale werkplaats in Ghana? We vergroten daarmee de zelfstandigheid van mensen met een beperking en van vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ondersteund door Wilde Ganzen maken we met een eigen werkplaats een grote stap naar financiële en operationele onafhankelijkheid. Jouw donatie maakt dit haalbaar!

Een sociale werkplaats in Ghana

In Ghana is er nog steeds veel bijgeloof en angst voor boze geesten. Veel mensen denken dat deze geesten de oorzaak zijn van lichamelijke en verstandelijke beperkingen. Daarom worden mensen met een beperking vaak aan hun lot overgelaten, verwaarloosd of zelfs mishandeld.

Samen bouwen aan een betere toekomst

Om deze mensen een beter bestaan en toekomst te bieden, bouwen we onze eigen sociale werkplaats. Hier kunnen niet alleen mensen met beperkingen, maar ook vrouwen die moeilijk toegang vinden tot de arbeidsmarkt, aan een betere toekomst werken. De werkplaats biedt ruimte voor het maken en verkopen van diverse producten, zoals gerecyclede schooltassen, Slow Cooking Bags en wasbaar maandverband. Ook krijgen jonge ondernemers hier de kans een eigen bedrijf op te starten.

Een zelfstandige thuisbasis

We huren al jaren een werkplaats in Ghana. Vanuit deze locatie hebben we miljoenen waterzakjes gerecycled, duizenden sets wasbaar maandverband geproduceerd en honderden leerlingen opgeleid. Maar nu is het tijd voor een volgende stap. Met de bouw van een eigen werkplaats besparen we op de stijgende huurprijs én worden we als stichting zelfstandiger. De grond is al in ons bezit, de fundering ligt er al en we hebben een waterbron aangeboord. We zijn onze droom aan het realiseren! Dat is fantastisch, maar voor een volledig functionele werkplaats met vier shops hebben we extra financiële steun nodig.

Help jij ook mee?

Met ons ambitieuze project bieden we een kans aan 35 mensen met een verstandelijke beperking, 10 jongeren en 12 vaste medewerkers. Wil jij ze die kans ook geven? Maak dan vandaag nog een donatie over!

Adwuma Ye en Wilde Ganzen

Voor dit project hebben we de handen ineengeslagen met Wilde Ganzen, een stichting die zich richt op het uitbannen van armoede wereldwijd. Met financiële steun, expertise en een uitgebreid netwerk, versterken ze lokale initiatieven zoals het onze. Met de steun van Wilde Ganzen zijn we ervan overtuigd dat onze droom uitkomt: een eigen werkplaats in Tamale!

Bouwplan